Skip to main content

Elk jaar, afwisselend in Gent en Antwerpen, organiseert het Flanders Fashion InstituteVitrine, een event waarbij designers hun werk van 5 juni tot 26 juni tentoonstellen in de etalages – of Vitrines, vandaar de naam- van bestaande mode- en andere winkels. Dit jaar werden er 24 deelnemers geselecteerd en je kan dan ook kennis maken met hun werk langs een parcours doorheen de stad.

De deelnemende ontwerpers zijn (hou je vast !) Dallas & Vegas, Bibliotheek MoMu, Designers Against Aids, Flore Zoé, Stephan Schneider, Christophe Coppens, Girls from Omsk, Capara, Peter Ceursters, Elsa, Marko Galovic, Abelone Wilhelmsen, Café Costume, Karin Nuñez de Fleurquin, Schipper/Arques, Delvaux, Tim Van Steenbergen, Gentucca Bini, AA[blank]label, Heimweh, Michaël Verheyden, Anna Heylen, Fragile, Katrien Van Hecke.

Het thema dit jaar is slow fashion, en doelt op de duurzaamheid en authenticiteit van mode. In opdracht van het FFI, dat onlangs samenging met Flanders District of Creativity, fotografeerde ik de vitrines voor een presentatie op het openingsevent. Edith Vervliet, directeur van het FFI, sprak de talrijk aanwezige modenaars op innemende wijze toe. Vervolgens waren de beelden te zien op vier plasmaschermen, opgesteld in de speciaal voor het event omgebouwde showroom van Dedon.

[nggallery id=9]

 

Join the discussion One Comment

  • Bedankt aan de sponsors: Tao, Piper Heidsieck, Pixtiles en Dedon! En alle deelnemers van Vitrine van het Flanders Fashion Institute!

Mark Florquin - The holographer