Skip to main content

Voor het eerst slaan Flanders Fashion Institute (FFI) en Wallonie-Bruxelles Design/Mode (WBDM) de handen in elkaar en trekken met één gezamenlijk platform voor nieuw modetalent en gevestigde namen naar de modeweek in Parijs.

FFI werd in 1998 opgericht met de steun van de Vlaamse overheid en is sinds 1 juli 2009 onderdeel van Flanders District of Creativity vzw (www.flandersdc.be). FFI stimuleert ondernemerschap in de mode-industrie in Vlaanderen, sensibiliseert ontwerpers rond zakelijke vaardigheden, begeleidt hen in hun loopbaan en promoot mode uit Vlaanderen nationaal en internationaal.

Sinds 2007 steunt Flanders Fashion Institute de aanwezigheid van Belgische ontwerpers in Parijs tijdens de presentatie van hun nieuwe winter- en zomer collectie. De afgelopen drie jaren heeft FFI opkomend modetalent met een sterke visie op mode en oog voor kwaliteit een platform gegeven met Showroom Antwerp in Parijs. Beloftevolle  ontwerpers presenteerden er hun collectie aan de internationale mode industrie, aankopers en pers.

Pour la première fois, la Flandre et la Wallonie associent leur expertise de la mode, et ce, pendant la semaine de la mode à Paris. Le Flanders Fashion Institute (FFI) et Wallonie-Bruxelles Design/Mode (WBDM) ont initié une collaboration pour proposer une plate-forme commune pour les jeunes talents de la mode et les noms confirmés à Paris.

[flickrset id=”72157625082126106″ thumbnail=”medium” photos=”” overlay=”true” size=”medium”]

Mark Florquin - The holographer