Skip to main content

De Antwerpse “stocksales” brengen twee keer per jaar een hele horde fashionistas en fashionistos op de been, en met een heel erg goede reden: modeontwerpers en labels bieden gedurende die korte periode hun creaties uit vroegere collecties aan tegen aantrekkelijke prijzen.

Dit jaar hebben de gekende verkopen vanaf 19 oktober tot het einde van de maand opnieuw plaats, maar deze keer onder de naam (CON)TEMPORARY FASHION DAYS.

Als deel van het ‘Innovatieve Retail’-project zet het Flanders Fashion Institute met dit initiatief haar missie om het ondernemerschap in de Vlaamse mode-industrie te stimuleren verder met steun van de stad Antwerpen, de Antwerps-Wase Kamer van Koophandel en Immobiliën Hugo Ceusters NV.

AF Vandevorst, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Tim Van Steenbergen, Anna Heylen en Walter Van Beirendonck zijn gevestigde waarden die op hun vaste stek te vinden zullen zijn maar bijzonder op de (Con)temporary Fashion Days is dat een aantal andere designers voorheen leegstaande panden mogen betrekken die voor de gelegenheid opgeknapt zijn door Werkhaven Antwerpen.

Zo krijgen Lore Ongenae, Jo De Visscher, Abelone Wilhelmsen, Dallas & Vegas en Frieda Degeyter van 19 tot 23 oktober de kans om hun collectie aan te bieden in twee unieke tijdelijke winkels in de Nieuwe Gaanderij (Huidevetterstraat 38, 2000 Antwerpen).

Mark Florquin - The holographer