Heimweh: broos, kwetsbaar en provocerend. Zo omschrijft Sandro Faber zijn collectie. Afkomstig uit Kroatië heeft hij een verschil gemerkt tussen opleidingen in zijn land en die in België. Het is hier veel strenger, ik voelde me als een kind dat moest luisteren naar z’n leraar. In Kroatië staan leraar en leerling op hetzelfde niveau.  In 2002 studeert hij af aan de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Kort hierna trekt hij naar Italië waar hij aan de slag gaat voor verscheidene labels. Vervolgens besluit hij in 2006 terug naar Antwerpen te trekken.

Momenteel lanceert hij Heimweh, een collectie luxelingerie voor heren. Sandro Faber: “Heimweh past niet in lingeriewinkels. Door de kleuren en verschillende ontwerpen, zou ze er verloren gaan. De nieuwe Heimweh- collectie is eenvoudig: wit en grijs, in de toekomst ook strepen. Ze zou passen in een zaak die al mannenkledij verkoopt en plaats wil maken voor ondergoed.”

Sandro Faber had al eerder een eigen label: 70% vrouwenmode, 30% mannen. Met Heimweh oriënteert hij zich uitsluitend op heren. Samen met zijn partner Jos richt hij “Our House” op een concept store met hapjes, drankjes, een terras, kunst en muziek. We gingen een kijkje nemen op de officiële opening op 2 juli:

Sandro Faber en Jos Pieters namen met Heimweh eerder deel aan Vitrine 2010, een modeparcours georganiseerd door het FFI. Ze willen zich met hun ontwerpen richten op de internationale markt. Sandro gaat binnenkort op prospectie in Londen. “Our House” is ontstaan vanuit het idee iets te maken van het leven, en dat te delen met anderen. Kom gerust eens langs in “Our House” op donderdag vrijdag en zaterdag. Adres is Toekomststraat 22 in Borgerhout.

Join the discussion One Comment

Mark Florquin - The holographer