Skip to main content

Régis Camus viel onlangs in de prijzen en werd tijdens de prestigieuze Londense International Wine Challenge verkozen tot ‘Sparkling winemaker of the year’. Deze titel is de belangrijkste prijs in zijn categorie en het is reeds de vierde maal dat hij deze onderscheiding krijgt aangemeten. Dit maakt Régis Camus tot één van de meest gerespecteerde wijnmakers in de wereld.

Op uitnodiging van ILS en Oona hadden we een tasting en een tête à tête in het prestigieuze Hotel Wielemans aan de Louizalaan met the man himself: Régis Camus.

Kathleen: “Vanwaar de voorkeur voor de kleur rood?”

R. Camus: “Rood is een prominente kleur. Hoe de keuze is gemaakt? Het is eigenlijk spontaan gekomen. M’n werkmensen zochten in hun drukke dagen naar de ideale kleur om het merk te vertegenwoordigen. .Tot 1 van hen naar me toe kwam en een kleur liet zien die me overweldigde… Het was rood. Vanaf 1997 is rood een belangrijke kleur voor Piper. In de zomer wordt er overgeschakeld naar het frivolere roze.  Een frissere tint om de bubbels op een koele wijze te benutten.”

Régis Camus heeft naar eigen zeggen een aangename job. “Vandaag zie ik veel mensen werken via internet en Facebook. Ik heb een job met een praktische kant. Ik heb meer voeling met de materie en ben daardoor ook meer tevreden over wat ik doe.”

Piper-Heidsieck sponsort evenementen die met mode te maken hebben. Ze waren aanwezig op de opening van FFI’s Vitrine bij Dedon en op de Modeshow van La Cambre. Marylin Monroe werd ‘s morgens wakker met een glas Piper-Heidsieck, Piper-Heidsieck is de gastheer voor de genodigden in Cannes en Jean-Paul Gaultier heeft voor Cuvée Speciale een rood corset met zwarte veters ontworpen. En dankzij Christian Louboutin kunnen we champagne drinken uit een speciaal daarvoor ontworpen schoen. Kortom: Piper-Heidsieck en kunst gaan hand in hand.

We kijken uit naar Piper-Heidsieck’s “Cool Box” een isothermische box die bestaat uit 2 delen en je champagnefles 2 uur lang koel houden. Het ready-to-go formaat, slechts 34 cm hoog en 17,5 cm breed, zorgt ervoor dat je hem ook gemakkelijk meeneemt in je picknickmand.

En over pick-nick gesproken: er zijn geruchten over een all-in-one pakket, compleet met glazen en pick-nick-laken. Summer is here! Let’s party!

Enkele sfeerbeelden van het gesprek en tasting:

[nggallery id=8]

Meer info:

www.piper-heidsieck.com
www.charles-heidsieck.com

Tekst: Kathleen Mys | Fotografie: Mark Florquin

Mark Florquin - The holographer