Skip to main content

Leuven beleeft een magisch Pinksterweekend. De binnenstad is op zaterdag 22 en zondag 23 mei een grote schouwburg. De mooiste pleinen en plekken worden kijkdozen waar straf openluchttheater te zien is. Leuven wordt in scène gezet. Alles is aanwezig om er een fantastische tweedaagse van te maken: sfeer en spektakel, eigen talent en buitenlandse klasse, heel grote en heel intieme voorstellingen, acrobatie en magie. Leuven In Scène is gratis. Het programma is zaterdag en zondag identiek. Vrijwel alles is geschikt voor kinderen.

Leuven In Scène werkt vanaf deze editie ook samen met het Stadscircusfestival uit Leuven. Dat zorgt voor een extra pakket circus en straattheater. ’s Namiddags wordt een nieuw circusfestival voor de hele familie geïntroduceerd. ’s Avond rol je – zoals steeds – van het ene spektakel in het andere. Voor de apotheose verlaat Leuven In Scène – voor het eerst – het hart van de stad. ‘Fous de Bassin’ van het Franse Ilotopie is een weergaloos spektakel op het water van de Vaart. Een Belgische première!

VOALA – ACROBATISCH LUCHTTHEATER

Poëzie, magie en luchtacrobatie. Vier zakenmannen missen hun laatste trein. Ze zijn opgehouden door een dakloze vrouw die hen een bloem geeft. De onderbreking van hun dagelijkse routine is het begin
van een verhaal met prachtige bewegingen en beelden. Tien luchtdansers gebruiken de hemel als podium. Ze combineren skydiven met kunst. Ze mengen poëzie met acrobatie. De Argentijnse groep Voala brengt schoonheid op grote en eenzame hoogte. Denk aan waterballet in de lucht.

MAKADAM KANIBAL – GAVALO KANIBAL

De tent is weg, het circus is leeg. Wat rest is een verroeste woonwagen. Heel even komt de oude glorie terug. Twee armtierige circusartiesten geven de oude nummers een opfrisbeurt en jagen hun publiek de stuipen op het lijf.

DIE VERDAMMTE SPIELEREI

De fanfare van honger en dorst. Het zotste wandelorkest dat je ooit zal zien.

Join the discussion One Comment

Mark Florquin - The holographer