Skip to main content

In de nasleep van het éénprogramma De Bedenkers, organiseerde Flanders DC  voor de vierde keer de ideeënwedstrijd De Bedenkers – Klaseditie voor klassen uit het Vlaams onderwijs. We ontvingen meer dan 200 inschrijvingen met ideeën die ons leven eenvoudiger, beter of aangenamer kunnen maken.
Tijdens de finale presenteerden 9 laureaten (3 per leeftijdscategorie: lagere school, lager middelbaar en hoger middelbaar) hun idee aan een professionele jury. De jury bestond uit Björn Accoe van Idee Kids, Tine De Schutter van TMF Stressfactor, Pascal Cools van Flanders DC en Johan Heyvaerts van Vanerum. Zij discussiërden fel en hakten uiteindelijk de moeilijke knopen door.

Het 5de leerjaar B van de basisschool Ursulinen wint een creatief schoolfeest, aangeboden door Ideekids.

De Stop & Go paraplu
Om het openbaar vervoer toegankelijker te maken voor mensen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten, bedacht klas 5B van de basisschool Urselinen een speciale paraplu waarmee de doelgroep de bus uitzonderlijk kan laten stoppen tussen 2 haltes in. De speciale paraplu is enkel op doktersvoorschrift verkrijgbaar.

2 IW BIO van het Scheppersinstituut in Wetteren wint een interactief whiteboard, aangeboden door Smart Technologies en Vanerum.

De anti-wespen vuilbak Fly Away
Een zomerse picknick met je vrienden….Het opruimen is minder tof want de afvalbak zit vol vliegen en wespen. Voor je het weet heb je een wespensteek. De FlyAway lost dat op! Het is een vuilnisbak die bovenaan voorzien is van een elektrisch raster met zonnepanelen. Wanneer de vlieg of wesp in de vuilbak terechtkomt en terug weg wil, aangetrokken door het licht bovenaan de vuilnisbak, wordt ze vernietigd. Het raster is afgeschermd met plexiglas om de veiligheid van iedereen (vooral kleine kinderen) te garanderen en om het insijpelen van water bij regenval te voorkomen.

De klas IV4 van het Hasseltse Virga Jessecollege wint een echt festival op school, aangeboden door TMF Stressfactor en Flanders DC.

Fitaccu, de batterijlader op je fiets
De Fitaccu is een accu die je bevestigt op de bagagedrager van je fiets. Tijdens het fietsen wordt hij opgeladen dankzij je dynamo. Nadein kan je hem gebruiken om je gsm, iPod of laptop van extra stroom te voorzien. Heel erg handig in noodgevallen.

Mark Florquin - The holographer